Πάνω Frame [668xX]
ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΦΙΛ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ SITEMAP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελληνικά English
Κατηγορίες
Newsletter Περισσότερα
Banner Αριστερό 1 [200xX]
Banner Αριστερό 2
banner αριστερο 3
ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ » Aντλία θερμότητας LG Electronics

 

Η εταιρεία LG Electronics, ηγέτιδα εταιρεία στον κλιματισμό, κινείται δυναμικά στον κλάδο της ενέργειας, με λύσεις για οικονομική θέρμανση με τις αντλίες θερμότητας αέρα νερού. Η ThermaV, μια αντλία θερμότητας αέρα νερού, αποτελεί ακόμη μία βασική καινοτομία της LG Electronics η οποία αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής βραβευμένη με το Innovation Award στην AHR Expo του Las Vegas, είναι τέσσερις φορές πιο αποδοτική σε σχέση με τις συμβατικές μονάδες θέρμανσης.

Η αντλία θερμότητας αέρα νερού ThermaV προσφέρει μια οικονομική, φιλική προς το περιβάλλον λύση για την θέρμανση. Λειτουργεί βάσει της αρχής της αντλίας θερμότητας. Η εξωτερική μονάδα αφαιρεί θερμότητα από το περιβάλλον και την μεταφέρει στην εσωτερική μονάδα, όπου χρησιμοποιείται για να παράγει ζεστό νερό σε θερμοκρασία έως 55°C. Το ζεστό νερό έπειτα οδηγείται σε θερμαντικά σώματα χαμηλών θερμοκρασιών, σε σώματα βεβιασμένης κυκλοφορίας αέρα (fancoil), σε θερμαντικά σώματα panel (έπειτα από σωστή διαστασιολόγηση) είτε σε ενδοδαπέδια θέρμανση. Επίσης Τοποθετώντας ένα θερμοδοχείο (boiler), μπορούμε να έχουμε ζεστό νερό χρήσης (ΖΝΧ) σε συνδυασμό με τον ήλιο.
 


 

Ακόμη και σε συνθήκες χαμηλών εξωτερικών θερμοκρασιών  η ThermaV  παράγει ενέργεια από το περιβάλλον με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Με την τεχνολογία Inverter της LG Electronics, η ThermaV μπορεί να μας παρέχει υψηλή θερμική απόδοση με βαθμό απόδοσης έως και COP 4.5 δηλαδή να καταναλώσει 1kW ηλεκτρικής ενέργειας και να μας παράγει  4.5 kW θερμικής ενέργειας.


 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά ThermaV

Η αντλία θερμότητας αέρα-νερού ThermaV αποτελείται από την εξωτερική μονάδα η οποία περιλαμβάνει τα ψυκτικά μέρη του συστήματος, από την εσωτερική μονάδα η οποία περιλαμβάνει τα υδραυλικά μέρη και από τον ηλεκτρονικό ελεγκτή ο οποίος ελέγχει όλες τις λειτουργίες του συστήματος και είναι πλήρη παραμετριοποιήσιμος προκειμένου το σύστημα να ρυθμιστή βάση τις εκάστοτε ανάγκες της εγκατάστασης
  

 
Οι εξωτερική ψυκτική μονάδα έχει ένα μεγάλο εύρος λειτουργίας σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Στην θέρμανση μπορεί να δουλέψει με εξωτερικές θερμοκρασίες -20—30°C, ενώ στην Ψύξη από 5—48°C αντίστοιχα. Στην εσωτερική υδραυλική μονάδα περιλαμβάνονται και ένα ζευγάρι ηλεκτρικών αντιστάσεων (4, 6 ή 9kW) οι οποίες ενεργοποιούνται αυτόματα από την μονάδα σε περιπτώσεις βλάβης της ψυκτικής μονάδας ή όταν η ζήτηση σε ζεστό νερό δεν μπορεί να παραδοθεί τάχιστα από την αντλία θερμότητας. 

LG ThermaV V2 Injection

Ένα νέο τεχνολογικό επίτευγμα από την LG είναι η τεχνολογία V2 Injection. Χρησιμοποιώντας δύο σταδίων περιστροφικό συμπιεστή και το διαχωρισμό των φάσεων, αντί για ένα συμβατικό ενός σταδίου συμπιεστή, η τεχνολογία V2 Injection αυξάνει σημαντικά την ικανότητα θέρμανσης της μονάδας. Αυτό σημαίνει ότι η αντλία διατηρεί το 100% της ικανότητας θέρμανσης του συστήματος σε χαμηλές θερμοκρασίες έως -15 °C, χωρίς την ανάγκη για ένα εφεδρικό σύστημα θέρμανσης.

 

Banner Κάτω 1 [320xX] Banner Κάτω 2 [320xX] Banner Κάτω 3 [320xX]